A legújabb miskolci vita – ha valaki elviszi a bevásárlókocsit, az gond vagy sem?

Megosztás

Polgártársunk a miskolci Lidl egyik bevásárlókocsiját tolva, az áruháztól már igen messze járt, amikor lencsevégre kapták. Ám sokan úgy reagáltak, hogy senkinek semmi köze hozzá, ráadásul kitakarás nélkül nagyobb gondja lehet a közzétevőnek, mintha valaki (netán) engedély nélkül eltolja a bevásárlókocsit.

De rendben van ez így? V. Tamás Gábor tette közzé az egyik helyi csoportban a fényképet, amin az látható, hogy egy (sok hozzászóló szerint) távol-keleti hölgy éppen a Lidl bevásárlókocsijával kel át a miskolci hídon, ami az áruháztól már igencsak messze van. Ezzel az a lehetőség kilőve, hogy csak a saját autójához kívánta az árut kitolni, hogy ne kelljen mondjuk cipekednie.

Két táborra oszlottak az olvasók, van, akik szerint ezt azért nem kéne hagyni, ha valóban engedély nélkül tolta el az áruház tulajdonát képező négykerekű bevásárlókocsit. Voltak, akik úgy gondolták, nem kéne ilyennel foglalkozni, milyen jó, hogy sokaknak ennyire sok a szabadideje, illetve szintén többen fogalmaztak úgy, hogy ne üsse bele az orrát más dolgába. Igaz, a pontos tényeket egyetlen fénykép alapján nem ismerjük, de a miskolciak még ezen is képesek voltak két táborra szakadva összekapni.

Az eredeti képen a hölgyből semennyi sem volt kitakarva, ezt többen sérelmezték is, hogy ezzel akár meg is ütheti a bokáját a posztoló, mivel személyiségi jogot sért. Gondoljunk bele, hogy nem ilyen ügyekben, hanem akár még gyilkosoknak is ki kell takarni a szemeit/arcát, ha éppen úgy rendelkezik. Melyik a fontosabb ilyen esetben?

Ami egyértelmű, a kocsi nem üres. Melyik tábort erősítjük? Fényképezzék csak le nyugodtan a vélelmezhetően az eszközt engedély nélkül messzire eltoló személyeket, vagy miért foglalkoznak ilyenekkel a miskolciak?

Forrás: Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek